Saopštenje za javnost/Poziv na Free Knowledge for Free People

Извор: Викимедија
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Wikimedia-Serbia.png

Beograd, 26. januar 2012.

Vikimedija Srbije, u saradnji sa organizacijom Razmena veština, Vam predstavlja multimedijalni skup pod nazivom Free Knowledge For Free People. Ovaj jedinstveni skup ima za cilj osnaživanje koncepta besplatnog obrazovanja i slobodnog informisanja među mladim ljudima u Srbiji.

Sa ciljem podsticanja slobodne upotrebe informacija i slobodnog softvera na Internetu, ovaj događaj će sadržati tri multimedijalne programske celine. Prva celina će sadržati upoznavanje koncepta besplatnog obrazovanja, koja će biti praćena projekcijom dokumentarnog filma. Nakon toga, posetioci će se susresti sa osnovnim načelima i projektima Vikimedije, koja će im u svom izlaganju detaljnije predstaviti Dragan Satarić, dugogodišnji član Vikimedije Srbije. Osnove upotrebe i afirmacije slobodnog softvera, sa osvrtom na operativni sistem Linux, predstaviće Marko Đorđević, iz organizacije Razmena veština.

Po završetku izlaganja, posetioci će imati priliku da prisustvuju koktel zabavi uz muziku.

Skup je zakazan za subotu 4. februar sa početkom u 20h u kulturnom centru Rex, u Jevrejskoj 16. Molimo sve zainteresovane da potvrde svoj dolazak popunjavanjem prijavnog formulara.